Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste det hända en dödsolycka i Överhärde?

Annons

Ja, då har det hänt det som vi här i Överhärde efter riksväg 56 har väntat på skulle ske. I förra veckan inträffade en trafikolycka som kunde ha slutat mycket illa. Tack och lov var det ingen människa som fick sätta livet till den här gången.

Det här har vi i Överhärde väntat på. Redan i maj skrev jag ett brev till Gävle kommun, politiker, polisen, Vägverket, Trafikverket samt länsstyrelsen om just faran och olycksrisken efter den ombyggda vägsträckan. Skolbarn måste gå på den trånga vägrenen för att komma till busshållplatsen i Överhärde efter Valbovägen för att ta sig till Gävle eller Sandviken. Även vi som bor efter den starkt trafikerade vägen måste gå till fots till våra postlådor. Det gör vi med vetskap om att det förr eller senare kommer att inträffa en olycka med så många tunga fordon som kör här.

Men eftersom jag inte fått något svar från berörda myndigheter eller politiker (undantaget Vägverket) gör vi som bor här tolkningen att alla struntar i oss. Svaret från Vägverket var heller inte upplyftande då man svarade att man inte kommer att göra något utan hänvisar till trafikplan 2017 vilket man alltid gör.

Vi i Överhärde har helt enkelt blivit bortglömda. Nu när man pratar mycket om på- och avfarter till nya Valbo köpstad bör man även titta på hur man enkelt kan göra vägen i Överhärde säkrare. Med ganska enkla medel kan man göra en säker cykel- och gångbana för att göra tillvaron tryggare. För inte ska det väl behövas en dödsolycka för att de ansvariga ska vakna?

Kjell Westberg och övriga i Överhärde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons