Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste jag sms:a pengar för att slippa vara ensam

Till stadsfullmäktige, Gävle kommuns samtliga ledamöter.

Annons

Ett stort tack till er alla för att ni under året fattat så bra beslut som även står sig det kommande året, så att vi sämst ställda och sjuka pensionärer inte ska få det bättre än vi redan har det, utan tvärtom. För om pensionen eller bostadsbidraget höjs, så säkerställer ni besluten så att det kommer kommunkassan till del, i stället för de som behöver pengarna.

Stort tack för tekniska kontorets generösa beslut om 300 enkelresor där ni varit så generösa att vi får förmånen att betala 15 000 kronor för, dessa inom en zon. Visst är ni nöjda då friska pensionärer åker gratis vissa tider under dagen och om de köper årskort går det på cirka 2 600 kronor utan begränsning av resor så kan de sjuka få sitta hemma utan att träffa vänner, för att det kostar för mycket. 15 000 kronor, det är ungefär det vi har att leva på i fem månader sedan hemtjänsten är betald.

På tv-reklamen ger Röda Korset ett förslag att man kan sätta in 100 kronor via sms så besöker de ensamma. Är det så vi ska göra för att slippa sitta ensamna, för min del var det tolfte julaftonen jag satt ensam och fler lär det bli om jag lever.

Jag får tacka för S-kommunalrådet som tyckte att maxtaxa var det bästa som hänt, för vi betalar lika mycket. Ja visst, men vi pensionärer får betala ett högre procentuellt pris, så visst är det rättvist när man sedan talar om att vi får betala högre skatt på pensionen.

Jag höll på att glömma att tacka för den kommunala hemtjänsten. För cirka ett år sedan sade jag ifrån om en otrevlig person. Nu på senare tid har jag påtvingats henne vid två tillfällen där jag får känna mig som gäst och främling i mitt eget hem och be om ursäkt att jag finns till och måste ha hjälp. Visst har ni fattat bra beslut för mig och mina gelikar som är sjuka till kroppen fast inte till åren. Hur tror ni de har det som inte kan uttrycka sig men har känslor? Strunt i dem, det blir alltid någon råd, blir väl ert beslut om dem.

Barbro Westerholm sa i ett inlägg dagarna före jul att hon kommit till äldre som i sin aftonbön bett att slippa vakna till en ny dag. Det har varit min bön länge varje julafton, låt detta vara min sista.

Tänk om ni politiker skulle lyfta rumpan från era bekväma stolar någon timme då och då och bara besöka dem i er bekantskapskrets som ni vet sitter ensamma.

Då kanske ni blev glädjespridare i stället för glädjedödare i era beslut.

SML

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons