Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monas nya kompis

/

Mona Sahlin har valt fel sällskap. Socialdemokraterna har sedan begynnelsen varit mycket noga med att ”hålla rent åt vänster”.

Annons

Flera nu avlidna socialdemokratiska partiledare torde rotera kraftfullt i sina gravar, när Mona Sahlin går in i nära samarbete med Vänsterpartiet (kommunisterna). Vad Ohly säger är en sak, vad han och hans medlemmar tycker är en helt annan.

Vad man egentligen tycker, framgår möjligen av den debattartikel i UNT, som Jonas Wikström, tidigare ordförande i Vänsterpartiet Uppsala, skrev för några år sedan. Han säger: ”Det är ett allvarligt missförstånd att Vänsterpartiet försvarar den traditionella svenska modellen. Tvärtom är vårt mål att avskaffa det privata ägandet för att skapa ett klasslöst samhälle”. ”...människor har kommit att förknippa oss med något slags socialdemokrati av det gamla hederliga snittet. Det är tyvärr en missuppfattning”. ”Det socialdemokratiska välfärdssamhället...är knappast heller något bevis på att socialdemokratin haft rätt. Även i sina bästa beståndsdelar är det trots allt bara en tillfällig skapelse”.

Rolf Nylander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons