Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon utvärdering har vi inte sett

Annons

Gävle sjukhus har de senaste åren haft problem att tillhandahålla tillräckligt med parkeringar åt anställd personal. Förra vintern gjordes ett ”prov” att ändra en av de parkeringar med motorvärmarplatser som personal tidigare kunnat hyra. I stället sattes en automat upp där personal kunde betala en avgift för att på så sätt säkerställa att få en parkeringsplats med motorvärmare. Alltså ”först till kvarn”. Provet skulle sedan utvärderas för att se om det blev bättre, det vill säga att parkeringarna helt plötsligt skulle räcka till! Någon utvärdering har vi inte sett till. Men automaten är på plats nu igen (med högre avgift, naturligtvis). Personalen som blev av med sina tidigare hyrda platser har inte heller fått någon som helst information om hur resultatet blev av testet.

Det finns ytterligare två personalparkeringar vid sjukhuset. Nedanför infektionskliniken samt vid Västra vägen. Ingen av dessa har betalautomater, utan där har de anställda som betalar årshyra rätt att parkera på ”sin” plats. Nu undrar jag över orättvisan i detta. Ska det inte vara lika för alla?

Likaså är underhållet på parkeringarna undermåligt. Det har varit en stor asfaltskada vid utfarten i ”gropen” ganska länge nu vilket inte gjorts något åt. Vitmålade linjer som utmärker parkeringsplatserna är obefintliga. Det kan med lätthet gå in 20–30 bilar till på parkeringen om personalen parkerar tätare. Som det är nu när man kommer på eftermiddagen är det ibland stora luckor mellan bilarna men tyvärr inte tillräckligt stora så att en bil går in. Detta skulle kunna åtgärdas med lite färg! Dagligen hör man sina kolleger komma jäktandes in på arbetet för att de tillbringat en halvtimme eller mer för att finna ett ställe att parkera bilen på.

Många gånger tvingas man parkera på besöksparkeringen vilket blir dyra pengar samt att platsen blir tagen för de patienter och besökare som behöver dessa.

Har sjukhusledningen någon plan att lösa detta eller är planen att ”ignorera” så att problemet försvinner av sig självt?

En sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons