Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någonting måste göras i Sandvikens kommun

Annons

Staden Sandviken är och förblir som en blandning av olika arkitekters drömmar. När en tjänst ska tillsättas är det personer som inte har kännedom om kommunen som får i uppdrag att förverkliga sina drömmar. De vill bara sätta sin prägel här och sedan, när de gjort det, dra vidare mot andra uppdrag. Kommuninvånarna har fått tycka till om vad vi vill med staden, men ingenting händer.

Resecentrum: felbyggt, otryggt, mörkt, ensamt, bussarnas och tågens övergångstider stämmer inte, stationshuset stängt.

Stadsparken: ställ ut soptunnor, bord och bänkar, minigolfbana, boulebana, sommarservering, belysning. Vintertid, spola is för skridskoåkning.

Torget är helt öde. Ställ ut bord och bänkar, gör en blomplantering.

Nybyggnad av hus: varför så många olika färgsättningar? Varför inte ha en mer enhetlig färg som Sandvikens stad, ockragul och röd, som det är nu finns ingen röd tråd i det hela.

I andra städer tar man inte bort vad som är betydande för just den staden utan det finns en stolthet och man visar gärna det. Här finns dåliga cykel- vägar där det växer in ogräs en halvmeter in på banan och mycket ogräs i refuger. Privatpersoner: rensa utanför er häck eller staket som vetter ut mot vägen eller cykelbanan.

Varför blir det så misskött? Varför bryr sig ingen? Någon (Sandvikenhus?) måste ta sitt ansvar och informera hyresgäster om vad som gäller. Varför får det gå så långt innan det blir en förändring?

Underlätta för företagare, som skapar arbete här i kommunen. En eloge till Tomas Balkefors med personal som rensade upp Sätrabadet. Tack.

Sandvikenbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons