Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni förstör en av Gävles finaste parker

Annons

En tistel till de ansvariga i Gävle kommun som genom att göra en detaljplansförändring av Klockgjutarparken på Söder i Gävle ger möjligheter att bygga två sexvåningshus.

Det kallas förtätning.

Ritningar finns klara.

Vem är initiativtagaren? Och vem vill förstöra en av Gävles finaste parker?

Sven Erik Hillgren, boende på Söder

SVAR DIREKT:

I Gävle stads översiktsplan möjliggörs 8 000 nya centrala boenden fram till år 2025. Antal planerade bostäder baseras på ökat behov från åldrande befolkning och att vår stad lider brist på centrala boenden. Översiktsplanen är gjord på uppdrag av kommunfullmäktige och antogs 2009. Uppgiften att skapa utrymmen för centrala boenden ligger hos byggnads- och miljönämnden, och förvaltningen Bygg & Miljö Gävle utför planeringsarbetet.

Ett område som anses tänkbart för bostäder är hörnet av parken vid Timmermansgatan. I dagsläget är inget beslutat, en detaljplan ska arbetas fram och planeras gå ut på samråd i höst. Vid en eventuell byggnation kommer större delen av parken att behållas och renoveras. Under tiden förslag på detaljplan är ute på samråd är du varmt välkommen in med dina synpunkter skriftligen till oss!

Gröna ytor är viktiga för både rekreation och motion. De ökar trivseln i en stad och blir vårt andra vardagsrum på sommaren. Vid planläggningsarbetet tas alltid hänsyn till detta och vi försöker i största möjliga mån behålla dessa ytor.

Elisabet Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons