Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni kan inte skapa ett centum

Annons

Hur kan man vara så inskränkt i tanken att man tror att en specifik butik, H&M, skulle vara lösningen på ett problem som avser utarmning av en stadskärna? Det är som flertalet invånare visar att de klassiska orsakerna till lönsam handel är tillgänglighet, service och mervärde jämfört konkurrenter. Att ens tro att exempelvis H&M skulle vara lösningen på Sandvikens och småstäders handel är ju helt befängt, då är man långt från verkligheten! Varför finns vissa butiker kvar i alla städer sedan hundra år? Service, service...Att man sedan ska gå igenom halva stan för att handla gör ju att centrum automatiskt avfolkas.

Man tror tydligen att det är som på kommunisttiden att man i styrande församling kan tvinga invånare till olika ställen i centrum! Service och tillgänglighet styr. I Sandviken flyttade man apoteket till Gallerian som en ren åtgärd för att styra folk dit, från ett perfekt läge vid torget, lämpligt för alla äldre och bilburna. Så visar man brist på förståelse om hur invånarna tänker och tror att de som betalar lönerna för kommunanställda är idioter.

Det går inte att skapa ett centrum. Det skapas av oss som bor här och inte av ”utvecklare”. Att man anger H&M som nån slags nyckel till centrumutveckling bevisar hur lite man förstår av hur vi skattebetalare prioriterar. Det stinker översitteri och öststatstänk från 60-talet. Att stan är avstängd för biltrafik är väl ändå det mest intelligensbefriade, vem går runt och jagar parkering etcetera när det finns affärer med parkeringar utanför.

Un

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons