Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni måste göra ännu mer, nu!

Jag vädjar till er som har privilegiet att göra något åt det problem jag nu lägger fram för alla.

Annons

Först vill jag säga att jag är 18 år, går i skolan, har fina betyg och har själv inte det problem som jag kommer att lägga fram. Trots att det inte är mitt problem så berörs jag av det djupt. Problemet grundar sig i arbetslösa unga. Jag måste få berätta vad denna pengabrist hos ungdomar har fått för konsekvenser här i staden där jag bor.

Jag känner många ungdomar som har varit så desperata efter pengar att de tvingats langa/sälja knark. Jag hör dem säga: Men vad ska jag göra, jag måste få pengar. Jag vet inte vad jag ska svara. Jag vet en kvinna i 20-årsåldern som sålt sin kropp. Hur kan det ha blivit så här?

Jag känner de här ungdomarna och jag vet hur de mår. De känner ingen gemenskap med samhället, känner sig inte behövda, lever i ständig ångest och oro över om de kommer att bli upptäckta med de olagligheter de gör för att få pengar. De mår alltså psykiskt dåligt.

Det finns de som säger att de här ungdomarna har ett val , men vad har de för val?

Tror ni inte att de hade valt ett lagligt jobb i stället om de kunde? Jag vet att de skulle det, jag vet att de letar och söker jobb varje dag!

Läste ni inte om någon som hade sökt över 400 jobb men inte fått något? Det finns de som säger att jag överdriver, men det gör jag inte och jag tycker att ni som säger att jag överdriver, lever i blindo.

Ni behöver bara gå ut på stan för att se dessa ungdomar, dessa ungdomar som försöker hålla humöret och hoppet uppe. De vill ha hjälp, hjälp dem. Gör något, om ni kan!

De vill ha ett jobb, ge dem ett jobb! Jag vet att ni säger att det inte finns några pengar, att ni gör allt ni kan och så vidare, men det duger inte! Det räcker inte! Ni måste försöka ännu mer, göra ännu mer!

Tack för att du tog dig tid att läsa och jag hoppas att du tog mig på allvar. Dessa ungdomar är inte dåliga, de är bra ungdomar! Döm dem inte för vad de tvingats till att göra.

En som vet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons