Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nioåringar ska inte spela cupmatch klockan 22.40!

Annons

Hur har arrangörerna av Tidningscupen i Sandviken tänkt när man har lagt spelschemat? Inte alls verkar det som.

Hur kan man lägga ett spelschema där nio- och tioåringar spelar första matchen klockan 16.00 eller 16.30 beroende på vilken grupp de hamnar i och sista matchen 21.50 eller 22.40? Dessutom är det cirka fyra timmar mellan andra och sista matchen. Hur hade ni tänkt att dessa barn ska hålla sig vakna och känna att de spelar en bra sista match? Köpa godis i kiosken?

Jag har varit på många cuper i mitt liv, dels som spelare och dels som ledare och har aldrig varit med om ett sådant här spelschema. Jag har själv arrangerat cuper och är det något man brukar prioritera är det att yngre barn inte ska spela efter klockan 20.00 eftersom man vet att de inte orkar efter en hel dag i skolan eller en heldag i cupsammanhang.

Aldrig mer Tidningscupen

SVAR DIREKT

Tidningscupen 2012 är en folkfest med 189 deltagande lag och det kommer att spelas 380 matcher under helgen.

Det stora antalet lag och matcher gör att det blir en utdragen turnering med tidig start på morgonen och sen avslutning på natten.

Vi försöker anpassa spelschemat så bra som möjligt för alla deltagande lag där vi självklart tar hänsyn till ålder, reseavstånd med mera när vi lägger spelschemat. Samtidigt som det är en väldigt rolig helg för både spelare (såväl för barn och ungdomar som seniorer), ledare, domare, publik och funktionärer kommer det naturligtvis att bli fysiskt krävande. Men det anser vi tillhör en cuphelg.

Vi har fått otroligt mycket positiva reaktioner på förra årets cup där massor av föräldrar säger att barnen har haft så roligt under helgen och att de längtat väldigt mycket efter årets cup.

Vår ambition är att deltagarna i Tidningscupen ska få den rätta cupkänslan i stället för att enbart åka till Sandviken och spela tre matcher tätt efter varandra och därefter åka hem. När det gäller spelschemat för F-10 ligger de två första matcherna ganska tätt inpå varann. Därefter blir det en paus där spelarna har möjlighet till återhämtning, vila, mat (antingen via mat- erbjudandet i restaurangen eller medhavd matsäck) för att vara laddade inför sista matchen. Spelarna ges även möjlighet att titta på andra matcher, både seniorer i A-hallen och äldre och yngre kompisar/syskon i Göransson Arena.

Vi hoppas att ni trots synpunkterna på spelschemat får en trevlig upplevelse i Sandviken under Tidningscupen!

Tävlingsledningen, Tidningscupen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons