Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njut av det vackra i världen

”O vad jorden nu är skön klädd i sommardräkten…, o hur blir då himlens höjd…!”

Annons

Dåvarande på 1860-talet, domkyrkorganisten och tillika director musices i Uppsala, Jacob Axel Josephson, skrev 1861 bland annat följande text som blev till en psalm med musik efter självaste Wolfgang Amadeus Mozart, den österrikiske tonsättaren:

J.A. Josephson, som jag citerar här ovan, hjälper mig och kanske även dig att förstå att det finns något utanför den verklighet och värld som vi kan se i tiden här och nu, en värld utanför tiden här – det vi kallar evigheten.

Sommaren hjälper mig att tydligare se Gud, liksom den världskände naturälskaren och naturkännaren Carl von Linné gjorde. ” sa han när han var där i naturen.

Vi har anledning att höja och stämma upp vår lovsång till Guds ära i tacksamhet för allt det sköna som vi får uppleva trots, som vi tycker, det alltför myckna regnandet och de kyliga vindarna emellanåt.

Visst känns det skönt, känner jag, att få tacka någon för det sköna och vackra som jag åter sett och ser när jag går där i Guds sköna skapelse. Det talar om gudomlig kärlek till sin skapelse, människorna, djuren och naturen. Det uppfordrar oss också att vara rädda om miljön och den oroande klimatförändringarna.

sjukhuspastor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons