Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags att prioritera Marma!

Det föds barn i Marma och barnfamiljer flyttar in där äldre flyttar ut. I kön till att få en förskoleplats står snart 15 barn. Det är en hel avdelning. Flera av de barnen är hänvisade till platser i Gårdskär och i Skutskär. Detta får till följd att föräldrar kan få ha sina barn placerade på olika förskolor i kommunen. Att det livspusslet blir svårt att få ihop kan vem som helst förstå.

Annons

Jag minns när vi hade många tomma platser i Marma. Då var det inte aktuellt att erbjuda dessa till barn från Skutskär utan i stället öppnades en provisorisk avdelning i Skutskär.

Några Marmaföräldrar har skickat en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden där de föreslår att övervåningen på förskolan ska göras i ordning så att de äldre barnen kan få en avdelning där. Svaret från förvaltningschefen var att det skulle bli dyrt med personal och att det är en prioriteringsfråga.

Ja just det! Det är hög tid att politiker och tjänstemän inser att Marma är att räkna med och att det är dags att prioritera oss.

2006 gick Socialdemokraterna till val på att bygga en ny förskola i Marma. Vad hände med den? Marmaborna lyckades förhindra en rivning av ytterligare ett hus som det fanns en köpare till. Vad hände med det? Jo, huset säljs till någon som ska ha det som arbetarbostäder och därmed inte konkurrerar med Älvkarlebyhus och Marmaborna står med lång näsa.

Marma har en väl fungerande och mycket välbesökt fritidsgård. Vad händer med den?

Jo, den drivs runt av frivilligkrafter vilket gör att den riskerar att läggas ner när dessa inte kan eller orkar längre. Vi har länge bett kommunen om en personal utan någon respons.

Hur länge tror ni att vi i Marma ska nöja oss med att betraktas som andra klassens medborgare?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons