Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är jag mindre förbannad

För snart två månader sedan beskrev jag i en insändare hur jag blev bestulen på en större summa pengar på Swedbanks kontor i Hofors.

Annons

Jag beskrev även mina känslor efter vad som skett. Insändaren fick många människor i min omgivning att reagera. Vissa har bidragit med praktisk handling och andra har gett mig sitt stöd, och alla vill verkligen uttrycka att så här får det inte gå till. Förvisso tycker kanske inte alla att Hofors är vänligast i Sverige. Ofta beror det då på att man är missnöjd med hur politiker agerar i olika frågor.

Men jag har definitivt fått känslan av att de människor jag möter vill att Hofors ska vara vänligt, det vill säga att vi skiljer på rätt och fel och att du behandlar andra som du själv vill bli behandlad.

Tack vare noggrant utredningsarbete av polisen, engagerade vittnen och andra har jag nu fått tillbaka mina pengar. Jag tackar er alla för detta.

Jag har fått träffa tjuven och talat om vad jag tycker om det som skett. Då var jag inte förbannad, utan tyckte bara att det är väldigt trist för personen i fråga.

Det kostar betydligt mer än det smakar. Men förhoppningsvis en lärdom.

Och själv kan jag fortsätta att hjälpa det uppväxande släktet att lära sig skilja på rätt och fel, och att fortsätta tro på det goda i människan.Och kanske det viktigaste av allt: Det du gör spelar roll.

Det är vi som tillsammans skapar den sortens samhälle vi vill leva i.

Christer Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons