Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu känner vi att vi är besvärliga

Angående friluftsområdet i Hemlingby.
Vi är en grupp kommunalpensionärer som sedan lång tid har haft promenader på onsdagar från september till april. Under den kallaste årstiden har vi haft tillgång till Skarvstugan för samling före och fika efter promenaden.

Annons

Detta betyder mycket för den sociala gemenskapen. Skarvstugan ligger nära parkering och busshållplatsen.

Vi möttes för tre veckor sedan av beskedet att vi inte fick disponera stugan längre. Kommunen har gett tillstånd att använda Skarvstugan för övernattning. Vi blev bryskt avvisade och hänvisades till ingången vid bastu och gym.

Vi har pensionärer som har olika handikapp och endast deltar i fikastunder och för övrigt bara vill vistas i det vackra området. Vi anser att det blev en markant försämring av tillgängligheten, trappor och en hiss som är gömd bakom ett draperi.

För övrigt är det trångt och inte alls trevligt att sitta i källaren.

Det är många dagisbarn och skolbarn som behöver få komma in efter snölekar med mera. Vi har aldrig haft några problem att samsas i Skarvstugan och det lilla huset bakom.

Det är ju fortfarande tillgängligt men trångt och inte handikappvänligt.

Nog borde Gävle kommun kolla konsekvenserna av sina beslut. Förstår man inte vilket arbete föreningar, dagverksamheter, dagis och skolor gör som aktiverar barn och gamla.

Vi anser att kommun och landsting tjänar på vår verksamhet med friskare befolkning och aktivare pensionärer.

Bussarna är ett problem, vi vet inte från den ena säsongen till den andra om vi kan få med våra icke bilburna pensionärer.

Man har känt sig välkommen men nu känner vi att vi är besvärliga. Är det bara restaurangen och konferenser som ska överleva? Är det inte detta ett område som ska vara tillgängligt för alla kommunens innevånare?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons