Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu råder det sorg i Gävleborg...

Annons

 Som medborgare i regionen blir man djupt bedrövad och sorgsen över maktpolitikernas utspel i den nya organisationen. I det tidigare landstinget, som ansvarade för sjukvården, hade maktpolitikerna överlåtit skötsel och ansvar till landstingsdirektören och hans tjänstemannastab. Vad ar-voderade landstingsråd hade för uppgift vet ingen. Något ansvar för sjukvården sade de sig inte ha och nöjde sig med att utan inflytande bara se på hur sjukvården utarmades. Länets övriga uppgifter sköttes av andra organ.

Nu har Region Gävleborg bildats och tidigare landstingsråd har iklätts rollen som regionråd och plötsligt blommat upp för att utveckla infrastruktur och företagarklimat och yttre trivsel och allt som är utanför sjukvården för att locka entreprenörer till regionen. Men omkring 90 procent av länsbornas inbetalda skatt går fortfarande till sjukvården och maktpolitikerna börjar i helt fel ände.

Goda yttre villkor skapar alla regioner. Men en raserad sjukvård lockar ingen och så länge det inte åtgärdas hjälper inga missriktade regionrådsambitioner alls. Sjukvårdspersonalen har flytt från den katastrofala organisation de drabbats av. Ingen flyende återvänder förrän förutsättningarna man flytt ifrån totalt förändrats. Det råder sorg i Gävleborg för att politikerna fullständigt svikit sina väljare och låtit vanvård av sjukvårdspersonal rasera förutsättningarna för region-innevånare att få berättigad god vård.

Medborgarna i Gävleborg är Regionens ägare. Ägarna har i val givit ett antal människor förtroendet att förvalta Regionen. I sann svensk demokratisk anda bör dessa förtroendevalda kontinuerligt ge ägarna kännedom om skötsel och tillstånd i Regionen. En mycket stor kommunikationsavdelning på 21 personer lär finnas i organisationen. Medborgarägare har aldrig sett ett meddelande därifrån. Det är sorgligt. Vi får lita till att grävande journalistik granskar hur förvaltningen av regionen sköts av dessa politiker, som bakbundit sig själva i en egen bubbla.

Sjukvården rutschar nedåt ett starkt lutande plan mot kaos. Stora delar av ägarnas insats, det vill säga skattepengarna, används till att med mutor, överpriser och dusörer försöka hyra och behålla personal i den personalfientliga organisation politikerna stöder. Förtroedet för dessa är noll! Vad medborgarägare skriver i insändarspalter läser inte maktpolitiker. De bryr sig inte om folket. De har placerat sig på en egen högreståndsnivå. Kan vi begära förtroendeomröstning ? Det enda som kan rädda regionen är en totalförändring av styret. Det är sorgligt men sant.

Jag har som gävleborgare i insändarspalt ifrågasatt mycket om landsting och region men aldrig fått ett svar.

Jarl Karén

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons