Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunskapen är stor om vårt stora län

Jag bor i länets yttersta hörn, det sydöstra. I Gävle. Men brukar fiska i det motsatta hörnet av länet. I Fågelsjö längst i nordväst i länet. På gränsen till Lillhärdal i Härjedalen.

Annons

Förra veckan åkte vi skoter upp till övre Gryssjön. Innanför landsgränsen, alltså i Gävleborg, korsades vägen av ett färskt järvspår. Kollade med jaktledaren i Fågelsjö, Stig Wallberg, och han bekräftade att det nu kommit järv in i bygdens marker. Järven har ökat i antal och sökt sig allt längre söderut och österut från renbeteslanden.

Här i Gävle är okunskapen stor om vårt stora län. Få vet att länsbyn Fågelsjö i nordvästra Ljusdals kommun ligger i Dalarna och tillhör Svealand. Där i byn säger de att Gävlebor är norrlänningar medan vi här är svear. Men nu när järven finns i trakten blir vi väl kallade lappar, som råkar bo i Gävleborg.

Hur gick det med fisket? Det blev inget. Men skotern gick sönder så jag och kompisen fick gå (pulsa) i nästan två mil ned till bilen. Så kan det gå till i vårt kära vidsträckta län.

Härje Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons