Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om ett pris är för lågt är det något fel

Annons

Lyssnade på morgonekot i radions P 1 och trodde inte mina öron, när man hör skandalen med hur odlingen av hajmal går till i Vietnamn och Världsnaturfondens agerande i tillståndsfrågan.

Denna fisk odlas i orent vatten, för att använda ren svenska, skitigt och förorenat vatten med utsläpp av diverse farliga miljögifter och tungmetaller med mera.

Undra på att denna fisk kan säljas billigt med dessa förutsättningar. Och visst har vi köpt denna i god tro, därför att den var billig och bitvis även smakade bra, men den har varit på röda listan enligt Världsnaturfonden.

Men nu hotade Fiskerimyndigheterna i Vietnam med åtgärder och då strök Världsnaturfonden den från den röda listan och sa okej!

Sedan fick man höra att Coop hade kampanj på denna fisk och att de bara köper från godkända odlare. Men vid kontroll visade det sig, att det var fisk från en annan odlare, som inte var godkänd.

Det måste vara en slump sade en marknadsansvarig, och jag kan inte förklara hur det skett.

Fan trot, som Rellingen sa. Nej visst, så säger man när man vill komma undan besvärliga frågor, men jag tycker att Coop ertappades med byxorna nere och där kan de vara och skämmas.

Det visar än en gång, att vi konsumenter är till för att luras hela tiden, allt för att köpmännen ska tjäna pengar.

Har själv varit i businessbranschen och sagt: Om ett pris är för lågt gentemot allmän prisnivå, då är det något fel, antigen stulen vara – eller som i detta fall – olagligt odlad och såld med god tro.

Det finns faktiskt en rimlighetsgräns när det gäller priser och den får och ska inte underskridas.

Masen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons