Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om SMT läggs ned...

Annons

Har funderat en längre tid på allt som hänt på Sandvik den senaste tiden.Vad skulle hända om ledningen bestämmer sig för att lägga ner SMT i framtiden?

1. Många med låg eller ingen utbildning alls blir utan jobb. Självklart är det ju så. Var ska alla dessa ta vägen med all arbetslöshet?

2. De som har lån i form av villor eller annat får det svårt ekonomiskt. De kanske måste sälja med förlust för då finns det många fastigheter men inga köpare. Man kanske har en skuld på 1,5 miljoner och sedan kanske man bara får hälften så mycket. Hur skulle det kännas?

3. Kommunen får det svårt att hålla hög service åt invånarna. Skolor och liknande kommer att försvinna. Kommunskatten går väl upp.

4. Många affärer kommer att slå igen då folk inga pengar har. Stan blir ännu mer tom. Kommer att drabba stan hårt. Servicen kommer att bli usel.

5. Har ju barn här i stan och jag vill ju att de ska få jobb här senare om de vill.

6. Alla som är underleverantörer kommer att drabbas så klart. Vet ej hur många de kan vara men de är nog en hel del. Kanske din granne drabbas?

Finns nog flera saker som jag inte kommer på nu.

Vad tycker jag då att vi alla ska göra?

1. Vi måste använda vår arbetstid bättre.Vet att en del har för långa raster.Sånt måste vi sluta med nu. Tänk på vad som eventuellt kan hända i framtiden. Ledningen har i alla tider tjatat om produktivitet och de har väl trots allt rätt. Den måste upp.Vi måste jobba smartare.

2. Alla behöver lära sig minst ett jobb till så de kan flytta om det tar slut i en maskin. Flexibilitet alltså.

3. Ställa upp och hjälpa varandra. Finns inga vi och dem.Vi lever av detta företag allihopa.

Tänk på att fabriken i Norrsundet och Ericsson i Gävle las ner trots att de gick med vinst. Finns inga garantier alls nu i dessa tider. Har många år kvar på Sandvik och trivs bra med mitt jobb.Vill ju att företaget ska leva vidare.Är man rädd om jobbet och företaget ber jag er alla som läser detta att tänka på vad jag skrivit.Tycker själv att det är ganska enkelt.Vad har vi för val egentligen? Tänk på det alla, tack. Hoppas att denna insändare kommer att få er alla att fundera. Framtiden är vad vi gör den till.

Medarbetare på SMT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons