Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osmakligt att försöka ta billiga politiska poäng på tragedin i Norge

Annons

SVAR TILL

”Rödgrön demokrat”,

2 augusti

Att försöka göra politik av katastrofen i Norge är bara tragiskt och patetiskt som en insändare av ”Rödgrön demokrat” försöker göra.

Att försöka framställa att Sverigedemokraterna står höger nära är bara ett patetiskt försök att vinna billiga politiska poäng

Att påstå att högerpartierna, vilket jag tror syftar på Moderaterna, skulle gå armkrok med Sverige- demokraterna är ju absurt. Moderaterna och övriga regeringen var tidigt ute och fördömde SD:s politik och hela regeringens politik vilar på humanism och mänskliga rättigheter

Sedan om SD väljer att rösta för regeringens förslag är det upp till dem, men regeringen förhandlar aldrig med Sverige- demokraterna.

Man lägger sina förslag i riksdagen sedan är det upp till Sverigedemokraterna att rösta för eller emot dessa förslag. Men oppositionen med Ylva Johansson har ju inbjudit Sverigedemokraterna till förhandlingar om fas 3. Där hade man möte med Sverigedemokraterna i arbetsmarknadsutskottet och sedan fällde man regeringen i den omröstningen i riksdagen.

Även i sjukförsäkringsfrågor har Sverige- demokraterna röstat med oppositionen och även i andra frågor röstar de med den rödgröna oppositionen men det skriver du inget om, varför? Att försöka få billiga politiska poäng på katastrofen i Norge finner jag en aning osmakligt.

Att Sveriges regering skulle gå armkrok med Sverigedemokraterna och vara högerinriktade och likna dessa mörka krafter är ju bara löjligt och patetiskt. Regeringens politik grundar sig på en humanistisk människosyn och respekt för allas rättigheter och att sedan indirekt försöka få det att se ut som regeringen springer Sverigedemokraternas ärenden som ”Rödgrön demokrat” försöker är bara patetiskt och politik på lägsta nivå.

Per-Åke Nordkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons