Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otaktiskt, Socialdemokraterna

Annons

Att alliera sig med Lars Ohly måste vara det största otaktiska draget någonsin av S. Många socialdemokrater skulle aldrig någonsin indirekt stödja V. Har du växt upp på 60–70-talet och kan V:s historia med deras nära kontakter och stöd från de gamla öststatsdiktaturerna är det inget konstigt i det. I en mätning av Sifo har S och V tillsammans cirka 36 procents stöd av väljarna. Om partiet i stället drev sin egen politik skulle de ensamma ha ett högre stöd än de gemensamma 36 procent bland väljarna.

Att låsa fast sig i det så kallade rödgröna blocket och tro att det skulle ge samma framgång som Alliansen har haft verkar ju inte klokt. Det är bara V och MP som skördat framgångar i mätningarna på S bekostnad. De fyra partierna i Alliansen har mycket gemensamt vilket jag inte hoppas att S och V har. Det kan vara så illa att S också tappar röster till SD då en väljarbas finns bland dem som har olika former av samhällsstöd. Många i den gruppen känner nu att invandringen tar för stor del av behovet vid fördelningen av skatterna.

Alliansen har i undersökningen egen majoritet med nästan 52 procent stöd av väljarna så det är inte i huvudsak de som tappar till SD. En röst på Sahlin är en röst på Ohly som Reinfeldt så sant säger.

En röst på S är för mig och många andra en politisk utopi för tillfället och då är alternativet bara Alliansen eller att avstå från att rösta.

Hogge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons