Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid är bara förnamnet

Annons

Jaha, hur blir det nu då? Värmerekord i november och världens ekonomer svettas. Euron måste räddas fast ingen vet hur! Ja, men vad har det med Hofors att göra? Jo, även vi måste ta hänsyn till detta då vi planerar vår verksamhet.

I Hofors slår den socialdemokratiska majoriteten tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet rekord i budgetunderskott för 2012 och med en tom kassakista som läckt åt alla håll, måste kommunledningen nu höja skatten med hela 50 öre, också det rekord. Så vi stackars Hoforsbor ska betala Sveriges högsta kommunalskatt, alltid något att skämmas över. Det finns en rad andra grenar som vi också är sämst på, till exempel företagande, bostadsbolaget med mera.

Tyvärr kan det inte bli någon större ändring i politiken förrän 2014. Då hoppas jag att allianspolitikerna får mer att säga till om, det är ju snart bara på de små bruksorterna som de röda ännu har väljarstöd.

Här har de borgerliga en uppgift att vända opinionen från socialism till en valfrihetspolitik med ordning och reda.

Hur Hofors hamnat i den här prekära situationen borde Socialdemokraterna förklara, men att de blundat för verkligheten i ekonomin står klart. Minns ni inte krisen i världsekonomin 2008–2009, då till exempel Ovako permitterade och varslade personal och införde korttidsveckor, folk tjänade mindre och betalade mindre skatt så kommunens inkomster minskade. Tydligen har ni inte tagit hänsyn till detta utan kört på som om inget hänt och förbrukat pengar som inte fanns. Har kommunen dessutom räknat fel på LSS så vi fått betala för mycket till skatteutjämning gör förstås inte saken bättre.

Hofors framtid är mycket beroende av Ovakos framtid och bolaget ägs av ett riskkapitalbolag Triton, som med ett enda penndrag kan stryka Hofors anläggning från kartan. Oviss framtid för Hofors är bara förnamnet. Folk flyttar från Hofors i en stridare ström, höga skatter och avgifter skrämmer bort folk.

Nya fräscha idéer någon? Annars är vi ett litet samhälle utan framtidstro och framtid!

Nej, men låt oss lyssna på de nya chefstjänstemännen och allas vår framtidsoptimist Arne, de tycks ha en del goda idéer på hur vi ska vända trenden. Från brukssamhälle till ett framtidssamhälle!

Sigvard Claeson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons