Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passa på att bilsemestra

Annons

Snart stundar sommaren och semestern. Passa på och gör en lång bilsemester i år. Upplev allt det vackra vårt land har att erbjuda för vinner det rödgröna politiska blocket valet i höst chockhöjs bensinpriserna. Man talar om 49 öre per liter bensin men väljer att tiga om att då följer även skatt och moms med, vilket gör slutsumman betydligt högre.

Miljönissarna tror tydligen att vi bilister använder bilar för att reta gallfeber på dem, men sanningen är att vi behöver våra bilar. Med undantag för storstäderna saknas som regel kollektivtrafik. Utan bilen får många svårt att ta sig till arbetet, köra barnen till dagis och till fritidsaktiviteter.

Med en rödgrön valseger kommer de rika att fortsätta köra bil som förut.

Andra får göra omdisponeringar i hushållsbudgeten och dra in på till exempel nöjen och kläder och pensionärerna får sluta köra bil med ökad isolering och psykisk ohälsa som följd.

Talet om att köpa en miljöbil är rena hånet för en låginkomsttagare eller pensionär. Vem har råd att göra sig av med en välvårdad bil och köpa en miljöbil och få en skuld på 100 000–250 000 kronor?

Per-Åke Nordkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons