Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengarna bör läggas på sjukvård och skolor

34 miljarder till vad? Hur vet vi att dessa pengar går till rätta händer för behövande hjälp till utlandet?

Annons

Sverige är en av världens främsta bidragsgivare till andra länder.

”Fatima har väntat i tre år på en utredning. Marias mamma dog av en överdos medicin. Moa fick fem minuter med läkaren. ”Det är från Aftonbladets första rapport om svenska psykvården.

Läkare gör mera misstag, dålig eftervård. Många sjuka blir utslängda från Försäkringskassan. Barngrupperna blir större på dagis, kommunala skolor i årskurs 1–9 får mindre pengar, indragning av lärare med mera.

Detta kunde till viss del åtgärdas med hälften av de pengar som skickas till utlandet, där vi inte vet vem som egentligen får del av pengarna. Visst ska Sverige hjälpa till med bidrag till andra länder. Men någon måtta får det vara när inte länderna direkt kan bevisa vad pengarna går till. Sverige är dåligt på att kontrollera vad pengarna egentligen används till. Dagens regering tror att alla svenskar fuskar med det ena och andra när det kommer till bidrag. Då är frågan: Varför skulle inte andra länder som oftast är korrumperade fuska med våra bidrag från Sverige? Försvaret till dessa höga bidrag till utlandet är alltid ”Det är ju andra pengar”, men i slutändan är det förmodligen våra skattepengar. Hälften av dessa pengar borde läggas på Sveriges försämrade sjukvård, skolor och de som är utförsäkrade inom Försäkringskassan.

Eller är det kanske de höga politikerna som själva vill sätta sig på världskartan?

Annika Hörnell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons