Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen borde ha undersökt min mc

I gårdagens Arbetarbladet läste jag om ytterligare en mc-olycka som inträffat i Sandviken och nu undrar ett par saker speciellt om polisens agerande.

Annons

För snart ett år sedan var jag också mc-förare på ett eget fordon och var med i en olycka i Ockelbo, och fick allvarliga skador.

Strax före olyckan kände jag något avvikande i gasreglaget, som i stället för att löpa lätt helt plötsligt gick mycket trögt och liksom fastnade. Detta skedde under körning. Därefter gick allt fort, på några sekunder rusade motorcykeln i gasen och jag for som en projektil rakt in i en parkerad bil med huvudet före.

Jag var vid medvetande hela tiden och kunde direkt redogöra för händelseförloppet (är dock inte teknisk lagd) när någon frågade.

Vad jag nu undrar är: Varför gjordes ingen teknisk undersökning av min motorcykel? Jag trodde länge att det skulle göras men när jag sedan inte hörde något ringde jag till polisen och frågade, men de sa att det var inte deras bord, utan försäkringsbolagets.

När jag ringde försäkringsbolaget sa de att det var polisens sak.

Berodde det på att jag är tjej och därmed dömd på förhand? Berodde det på att jag inte avled eller att det inte var ytterligare personskador av annan inblandad?

Jag väntade också länge på att polisen skulle ta min redogörelse angående händelseförloppet, men det var ingen intresserad av. Jag har inte ens fått något papper på om och vad de kontrollerade när de kom till olycksplatsen.

Det skulle vara skönt att någon gång få några svar på mina frågor.

Det är pest att inte veta vad som egentligen hände mer än de observationer som jag gjorde direkt innan gasen rusade okontrollerat.

Jag skulle också gärna vilja veta vilka kriterier som krävs vid en mc-olycka för att polisen tycker det är värt att göra en teknisk undersökning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons