Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökning förstörde en fantastisk kväll

Tallar och mörkblå himmel. Vattnet ligger spegelblankt alldeles intill. Myggorna yr över besökarnas huvuden.

Annons

Det är filmvisning i Boulognern en sval sommarkväll i juni, ett extraordinärt evenemang där filmsugna kan samlas och njuta tillsammans till internationella filmklassiker.

Alla får komma och alla får vara med, men alla känner sig inte lika välkomna. Bänkgrannen tänder en cigarett. Jag ber min bänkgranne att släcka cigaretten, men det vill hon inte. Och just som tio minuter har gått och min bänkgrannes cigarett brunnit ut, tänds en till precis framför mig. Jag får rök i lungorna och jag börjar hosta. Mina ögon svider. Jag är astmatiker och känslig för cigarettrök.

Jag vet att det är ett öppet evenemang utan, inträde, som anordnas av Kultur och fritid, och att man därför inte kan kontrollera eller reglera besökarnas beteenden. Men är det mitt ansvar att se till att jag kan sitta i lugn och ro och avnjuta en film? Jag önskar att de ansvariga för evenemanget kan upplysa besökarna nästa gång att undvika att röka mitt bland publiken. Man kan till exempel låta rökare sitta längst bak så att de inte stör eller be dom gå någon annanstans när röksuget tränger sig på. (Jag undrar hur dom klarar sig på vanliga biovisningar på Filmstaden.)

Det är tråkigt att min bioupplevelse ska förstöras av att min bänkgranne vägrar röka någon annanstans.

Jonas Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons