Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken kommer att få problem

I tisdags när jag kom till förskolan för att hämta min son fick vi en lapp där det står om en del förändringar som skall ske på förskolorna i Sandviken. Läsningen var horribel!

Annons

Enligt detta utskick ska Sandvikens kommun spara pengar på dem som behöver det som mest, våra barn, vår framtid!

Till att börja med ska de minska personalen med 25 procent, minska matinköpen, vara mer restriktiva till inköp, konferenser och kurser med mera.

Vissa saker kan jag förstå. Jag jobbar själv inom en sektor som har drabbats hårt av neddragningar och där vi måste vara väldigt restriktiva. Men att låta barnen bli drabbade genom sämre kost och mindre personal på förskolorna är helt vansinnigt!

De som har formulerat utskicket har gjort det på ett sätt som ska få oss föräldrar positiva då de framställer ”minskat antal barn på småbarnsavdelningarna” som något positivt.

Och visst hade det varit det, om inte andra delar av förskolan blir drabbade som till exempel syskonavdelningarna som kommer att bli större samtidigt som personalen ska minskas.

Att minska personalen på förskolorna kommer att medföra problem i det långa loppet. I dag är det många barn som behöver ”det där lilla extra” som de kan få hos personalen när det finns tid till det.

Maten, som är a och o för ett barn som växer och ska utvecklas, är något som man absolut inte kan dra in på. Jag är övertygad om att det kommer att innebära mer sjuka barn som kommer att kräva mer sjukvård. Ska vi inte sträva efter ett friskare samhälle? För att göra det ska barnen ha den bästa maten som de kan få!

Vad krävs för att bibehålla förskolan som den är i dag? Finns det något som vi föräldrar kan göra förutom att planera bättre scheman för våra barn? Vad kan kommunen göra i stället för att spara in pengar på förskola/skola samt äldrevården?

Sandvikens kommun är inblandad i ett skrytbygge, Göranssonska arenan, som hittills endast kostat en hel del pengar och kommer att göra så under många år framöver.

Alla dessa miljoner som satsats på detta hade kunnat läggas på barnens välfärd i stället.

förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons