Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på fältassistenter!

I den livliga diskussionen om en ny fritidsgård så har det ju presenterats en del olika förslag.
Att Block 17 läggs ned är ju ett faktum och den gården skall då ersättas.

Annons

Förslaget att Korskyrkans lokal skulle vara ett bra alternativ stämmer ju, om den vore till salu eller vore ledig, det är den inte i dag.

Korskyrkan söker andra alternativ för sin växande verksamhet men man ”bor” fortfarande kvar i sin nuvarande lokal.

Min mening är att en fritidsgård inte ska ligga i centrum, den ska vara placerad i ett bostadsområde, där ungdomarna bor. Block 17:s nuvarande placering är inte på något vis bra, den skapar stök och otrygghet med sin smala passage förbi entrén. Dess placering drar också bort ung- domarna från de områden där de bor och avståndet till hemmet är långt. Blocket gör i stället att det kommer ungdomar från alla stadsdelar till centrala stan varvid flera i omgångar drar runt på torget och dess omgivningar. Jag tror inte alls det är föräldrarnas vilja att detta sker. Man är för långt hemifrån.

Det är ingen panik med att ersätta Blocket, det är i stället viktigt att planering och placering av en ny gård får ta den tid det tar. Kanske kommunen ska satsa på fältassistenter i stället?

Behovet av en närvarande och uppsökande socialtjänst är ju i mina ögon mycket större än en ny fritidsgård! Låt fältarbetare jobba i centrum med direktkontakt med ungarna på stan och de etablerade fritidsgårdarna i Bomhus, Sätra, Andersberg och Brynäs och andra som jobbar med ungdomar i stan.

Jag ber verkligen er politiker att moget överväga detta förslag och ställa det mot de övriga planer ni har.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons