Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på landhockey i stället, Skutskär!

Bandyn i sin ädlaste form upphörde att existera i samband med SM-finalen 1959. Skutskärs IF tog SM-guld genom att besegra Västerås SK. 28 848 åskådare såg matchen på Stockholms stadion.

Annons

Ett oslagbart rekord för en SM-final i bandy. Sedan dess har bandyn fört en perifer tillvaro i idrotts-Sverige, inte minst publikmässigt. De ansträngningar som gjorts genom tv-sändningar den senaste säsongen har inte förändrat mycket. De aktuella sportsändningarna behandlar bandyn styvmoderligt med undantag av SM-finalerna. När det gäller att marknadsföra bandyn i andra länder än Ryssland, Sverige och Finland har man inte nått några framgångar trots idogt arbete. Bandy-VM torde utgöra ett av världens minsta världsmästerskap och någon OS-gren lär det aldrig bli med det låga intresset.

Gör en rejäl satsning på landhockey i stället! Låt Skutskär gå i bräschen och bli den ledande landhockeyklubben i Sverige. Bandytraditionen i kommunen förs vidare från generation till generation i form av formidabel klubbteknik. Här kan skapas stora landhockeystjärnor. Arenan finns ju redan, det är bara att ta bort rören och fixa rätt underlag.

Tänk er vilken glädje att få se ortens ungdomar i Olympiska spel i heta matcher mot Holland, Pakistan och andra framstående landhockeynationer. OS-medalj till Älvkarlebys ungdomar, vilken PR för kommunen. Det gäller att se framåt. Mot nya djärva mål.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons