Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt en prislapp på bandy-isen

Annons

Nu, i elfte timmen och när bandyklubben tröttnat, börjar det visa sig vilka underliga metoder den politiska majoriteten i Älvkarleby kommun har använt i frågan om bandybanan på Skutskärs IP.

Kan inte någon från kommunen förklara vitsen med att först köra bort klubben under en säsong för att sedan ”erbjuda” klubben att diskutera ett långsiktigt samarbete på precis samma plats som förut? Majoriteten säger sig alltså vilja hjälpa klubben, samtidigt sågar man Älvkarlebyalliansens investeringsförslag i fullmäktige genom att mer eller mindre dödförklara hela bandysporten! Att bandyklubben har tröttnat på kommunen är inte särskilt konstigt, men det kanske var det som var meningen?

Klubben får under inga omständigheter vara på IP ens om man betalar för sig, så det här handlar inte om ekonomi utan om politiska principer. Här vill i stället S och V testa hur långt man genom maktutövning kan driva en enskild fråga. Genomdrivandet av beslutet är förstås en stor politisk triumf, men segern riskerar att bli dyrköpt.

Det enda rimliga vore att sätta en prislapp på bandybanans is per månad och utifrån det erbjuder man sedan Skutskärs IF tillgång till banan förutsatt att klubben betalar de faktiska kostnaderna. Klubben bör självklart få den frågan och möjlighet att tacka ja eller nej. Ett avtal med klubben vore säkert också mer ekonomiskt fördelaktigt för kommunen än att ha anläggningen ligga i träda, något som heller inte kommer att vara helt gratis.

Hur svårt kan de va'?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons