Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD kunde inte gjort det bättre

Ännu ett år har gått då vi genom våra makthavare skulle ha kunnat få ett bättre uppgraderat år.

Annons

Men ej så. I stället Caremaskandaler, gamla som vanvårdas, skolor som ej fungerar och där vård och skola drivs av riskkapitalister som tjänar grova pengar.

Sverige påstås ha en ”Tigerekonomi” samtidigt som viktiga samhällsfunktioner inte alls fungerar. Greklands usla ekonomi har gjort att nästan hela EU-samarbetet kollapsar. Liksom Saab helt i onödan. Vi har ingen anledning att vara nöjda.

Vi har ingen anledning att vara stolta över våra politiker som gång efter annan beslutar om usel lagstiftning som det nästan tar decennier att ändra på. Ett typexempel är migration och flyktingpolitik.

Under den nya ”arbetaregeringen”, med den förfärlige och humanbefriade invandrarministern Tobias Billström i spetsen, har vi fått en flykting- och migrationspolitik i fritt fall. Man har gjort en lagstiftning som ”vantolkningsenheten” på Migrationsöverdomstolen har tolkat ännu snävare än vad lagens bokstav kräver.

Det gör att 90-åriga ”Ganna” ska åka hem till Ukraina och det ska också dementa 75 åriga Yerovdajka – också från Ukraina – göra om inte Migrations-överdomstolen skulle ta upp ärendet vilket inte är troligt. Vi skall spara på allt, sägs det, inklusive blöjor, men när vi ska deportera och kasta ut människor finns det hur mycket pengar som helst.

Då kan man hyra privatplan för en halv miljon och dumpa en familj i Armenien som varit i Sverige tio år. Asylsökande får inte en krona till eget boende och de ska leva på högst 71 kronor om dagen om de är ensamstående. Beloppet har inte höjts på 17 år. Man skickar folk med berått mod till nära inbördeskrigets Syrien.

Man vill redan nu skicka tillbaks människor till Libyen etcetera. Man splittrar glatt familjer. Migrationsverket skrämmer livet av folk i samband med verkställighet och det saknas all serviceanda. Allt detta i Reinfeldtland.

Mycket tragiskt att konstatera, men så här är det i ”Bullerbysverige” innan man slår sig ner för att äta skinkmacka och titta på Kalle Anka. Usch, vilken vedervärdig soppa man skapat av riksdagsmän med lön på 700 000 kronor exklusive alla förmåner per år oavsett om man gör något eller inte.

Trots allt finns det tecken i skyn som tyder på att man kanske gör något åt de värsta avarterna 2012 men det förutsätter att man börjar med att plocka bort den värsta spelaren i sammanhanget, det vill säga Tobias Billström och hans främlingsfientliga parti.

SD kunde inte gjort det bättre själva.

Tryggve Emstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons