Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska detta snart vara ett minne blott?

Annons

Undertecknad har ätit strömming och böckling till och från i snart 60 år utan att ha ”tagit skada”.

Vi som bor i Norrsundet och närliggande kustorter har haft tillgång till denna fisk via yrkesfiskarna och privata dito. Ska detta snart vara ett minne blott?

Vi ska ju bo i ett fritt land som det så vackert heter. Borde då det inte också gälla att vi får avgöra själva vad vi stoppar i våra magar?

Med vetskapen om att dioxinhalten sjunkit kraftigt de senaste åren och inget tyder på motsatsen i framtiden borde problemet vara litet. Men som i alltför mycket i andra sammanhang, finns det ett storebrorskomplex även i denna fråga. Det finns byråkrater fjärran från verkligheten som tror sig veta vad som är bäst för den enskilda människan. Därför, låt oss själva bestämma vad vi skall äta. Det skulle vara ett dråpslag för de yrkesfiskare som förvaltat ett arv i generationer om strömmingsfisket stoppas. Stora värden i trålare och nät är ju också investerat.

Strömmingsfisket är basen i näringen. Och hur i all världen ska myndigheten kunna stoppa privata fiskare att lägga sina strömmingsnät för att steka och röka fångsten? Sälja också?

En honnör för ”A W Jonsson” (C) som tar striden för att vi även i fortsättningen ska kunna gå till våra lokala yrkesfiskare för att köpa denna så goda strömming/böckling. Nu gäller det för andra politiker att ta denna så viktiga strid. Eller hur Pärssinen (S) och Andersson (V) med flera?

Raymond Eriksson, Norrsundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons