Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Gefle IF förbjuda publiken att applådera?

Annons

Det har väckts stor debatt sedan Gefle IF publicerat sexistiska bilder på sin facebooksida. En aning uppförstorat tycker jag men när jag läste Jenny Wennbergs ledare i Arbetarbladet (11 januari) fick jag närmast en chock.

Att bilderna på Gefle IF:s facebooksida kan uppfattas sexistiska och kränkande och verkligen var irrelevanta för en fotbollsförening att publicera kan nog alla hålla med om. Jag vill poängtera att jag verkligen inte försvarar bildpubliceringen. Men att påstå att klubben har en sunkig kvinnosyn är att gå för långt.

Yannick Bapupa spelade i Gefle IF i samma veva som han blev dömd för hustrumisshandel. Bapupa blev dömd enligt det svenska rättssystemet och han avtjänade sitt straff. Wennberg försöker i sin ledare illustrera GIF:s sunkiga kvinnosyn med att publiken applåderade när Bapupa gjorde comeback.

Vad har klubben med det att göra?

Ska man börjar styra sin publik och förbjuda folk att applådera? Publiken applåderade, inte GIF.

Ledaren påstår också att GIF inte tog domen mot Bapupa på allvar och inte agerade.

Jag trodde att man som ledarskribent måste vara påläst – åtminstone på sin egen tidning.

Framför allt media, med Arbetarbladet och Gefle Dagblad i spetsen, målade upp bilden att GIF:s dåvarande kanslichef ägnade mer tid åt Bapupa och hans rättsfall än åt sina egna arbetsuppgifter. Är inte det att agera? Tar man då inte domen på allvar?

Att ens knyta en hustrumisshandel till fyra osmakliga bilder på en facebooksida tycker jag känns väldigt skevt och jag förstår inte riktigt vad de två sakerna har med varandra att göra. En individ begick ett misstag, en ursäkt har gjorts. Släpp det.

För övrigt tycker jag ledarskribenten ska läsa serien Samir i Arbetarbladet 10 och 11 januari. Den är minst lika sexistisk som bilderna Gefle IF publicerade. Säkert är serien gjord med humor i blicken precis som Gefle IF:s bilder.

Kanske Arbetarbladet inte heller har något intellektuellt kapital och en sunkig kvinnosyn?

Joakim M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons