Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi ge dem ”solidaritet” också?

Någon mer än jag som minns SVT:s Uppdrag granskning våren 2006? Wanja Lundby-Wedin visade sig ha röstat för högre direktörslöner och utökade bonusprogram.

Annons

Nu är vi där igen och man får förmoda att hon fortsatt rösta emot de egna medlemmarnas värderingar även efter SVT:s kritiska reportage. Wanja företräder LO och det borde således vara en självklarhet att sträva efter att sänka redan alltför höga direktörslöner och begränsa extrema bonusprogram. Hon har fått sin andra chans och har tydligt visat att hon inte kan förvalta medlemmarnas förtroende. Än mindre leda LO!

En ledare som inte delar rörelsens ideologiska övertygelse eller på grund av feghet, slarv eller inkompetens misslyckas med att förmedla och stå upp för dess värderingar kan omöjligen sitta kvar. Detta gäller oavsett organisation. Om Lundby-Wedin får fortsatt förtroende av LO kan det bara ses som ytterligare ett bevis på att man fullständigt saknar insikt om situationens allvar. AMF-skandalen avslöjar kärnproblemet för hela arbetarrörelsen och även till viss del Socialdemokratins nuvarande kris.

Det är inte Moderaterna som är hotet inför nästa val, det är trögheten inom Socialdemokratin, oförmågan att förändra sig och lyckas återfå förtroendet hos alla som ”bytt sida”. Det är snart val, detta är riktigt illa.

Det var ett tag sedan ”Nya” moderaterna, införlivade ”Rättvisa” som begrepp tillhörande högern. Kanske dags för LO och Socialdemokraterna att självmant erbjuda dem ”solidaritet” också?

Vad ska arbetarrörelsen med vackra ord till, då dess ledare bevisligen varken tror på dem eller lyckas företräda de medlemmar som fortfarande gör det?

medlem i kommunal

(av ideologisk övertygelse inte på grund av deras förmånliga hemförsäkring )

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons