Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi pensionärer acceptera detta?

Annons

Alla pensionärer betalar mer i skatt än vad en löntagare gör för en likvärdig inkomst. De svenska pensionärerna hör till de mest beskattade i världen. Det normala i andra länder är lika skatt för lika lön/pension.

De senaste årens orättvisa och diskriminerande beskattning kommer att fortsätta eftersom regeringen avser att sänka skatten för löntagarna från årsskiftet. Klyftan mellan löntagarens och pensionärens skatt kommer alltså att öka.

Ska vi acceptera detta? Ska det verkligen bli så dyrt att gå i pension?

Ingen av de rikstäckande pensionärsorganisationerna PRO, SPF, SPRF, SKPF, RPG har lyckats få någon ändring på dessa orättvisa beskattningar.

Vi kan enkelt protestera mot denna orättvisa och vi bör göra det så fort som möjligt.

Alla brev och all e-post till departementen diarieförs. I möjligaste mån ska dessa också besvaras. Det innebär att om varje enskild pensionär protesterade mot den orättvisa beskattningen av pensionärer, antingen med ett brev eller med e-post, så skulle det uppmärksammas.

För den som innehar dator: Gå i tur och ordning in på www.regeringen.se, finansdepartementet, kontaktinformation, e-post till registrator och fyll i blanketten. Skriv Pensionärsupproret i ärenderaden.

För den som skriver brev: Adressera till Finansdepartementet, 103 33 Stockholm.

Det är viktigt att vi gör något så fort som möjligt, så snälla, hjälp till att få en drägligare pensionstillvaro!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons