Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning HSB!

Annons

Nu måste ni skärpa er när det gäller skötsel av lekparken på gården samt ert bemötande av hyresgäster på Fruns hage. Har under tre års tid fått höra att det ska fyllas på sand i sand- lådorna och att en kommitté jobbar med det, men inget händer! Det kostar för mycket. Vi föräldrar får plocka glas från marken, soptunnorna är borta för att hyresgäster har kastat sina hushållssopor där, men det var när det bara fanns ett soprum, nu finns det fler så jag tror inte de skulle göra så nu. Livsfarligt med plank som det sitter vassa spikar i sandlådorna som föräldrar fått ta bort samt alla fimpar som småbarn stoppar i munnen. Askkoppar finns ju inte heller! Gungbrädan saknar däck under så den slår hårt i backen, ta bort den och sätt dit en ny med riktig spiralfjäder i stället så de småbarnen som går på dagis kan använda. De är ju bara mellan ett och tre år.

Sedan sitter det hotfulla lappar intill garaget att vi kommer att forsla bort era mopeder, cyklar och däck 18 juli om de finns kvar. Ni får inte göra så, det har jag kollat med hyresgästföreningen. Så länge det inte finns inskrivet i hyreskontraktet och jag använder min ruta så får jag ha tio cyklar där om jag vill. Om ni ska hota så fyll i rutorna i stället först, om det inte kostar för mycket!

Samma sak när det gäller städning av garaget, två gånger har jag ställt bilen ute och betalat avgift för att ni ska sopa men inte har ni gjort det heller. Bemöt era hyresgäster bättre och trevligare i fortsättningen om ni ska ha vettiga hyresgäster kvar!

Snart före detta boende!

SVAR DIREKT

Vad bra att du vill att det ska vara trevligt kring HSB:s hyreslägenheter. Det vill vi också. Varje dag tittar våra fastighetsskötare till gården och två gånger i veckan sopar och plockar vi skräp vid Fruns Hage.

Precis som du säger finns nu ett nytt soprum för er. Vi hoppas därför slippa kassar med hushållssopor i nya skräpkorgar som vi satt upp på gården. I samband med nya skräpkorgar gör vi också ett nytt försök med askkoppar vid uteplatserna. Tidigare fanns askkoppar där men grannar till dig hörde av sig om att det pyrde fimpar och luktade illa från dem. Det gjorde att vi då valde att ta bort dem.

I garaget kan du som hyr en bilparkering välja att ställa dina cyklar eller annat fordon i din ruta. Cyklar ska inte stå i korridorer och entréer. För att höja säkerheten satte vi upp lappar på väggarna om det. Det var olyckligt om vi skrivit den så den blev svårtydd.

Precis som du säger kunde vi inte sopa garaget när det var tänkt. Det stod tyvärr för många bilar kvar. Men vi hoppas det går bättre när vi gör ett nytt försök.

Ny sand är beställd till sandlådan och under hösten kommer vi att besikta alla HSB Hyreshems lekplatser.

Tveka inte att höra av dig till oss igen direkt! Vi vill att våra hyresgäster ska trivas i våra drygt 800 hyreslägenheter.

Joakim Asplund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons