Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt att du finns i Sandviken

Livet är inte så lätt för en flykting som nyligen har lämnat sitt hemland, när han eller hon hamnar i ett nytt land och får uppleva en ny kultur. Det är inte heller så enkelt att komma ifrån sin gamla kultur,sitt språk och så vidare.

Annons

Gud vad människor ser malplacerade ut i sitt sökande efter uppbrottet från det gamla livet.Det finns möjligen ett sätt att ersätta allt som man förlorat,och det är att så fort så möjligt integrera sig och börja om livet på ett sätt. Jag såg härom dagen ett skyggt flyktingpar på Hyttgatan i Sandviken med en lapp i händernasom gick runt omkring ute i staden.

Det är första gången i mitt liv jag ser människor som i varje steg tyckte sig känna igen en bekant eller en vän för att få hjälp. Men förgäves. De fick inte någon hjälp. Paret vände sig i sin desperation till en svensk trots att de inte kunde samtala! Jag fick hoppa in för att hjälpa det här paret. I andra städer attackeras flyktingar med stener och andra tillhugg, men här i Sandviken får flyktingarna hjälp med att ringa till nummerupplysningen för att hitta rätt adress av en svensk. Det ger mig en framtidstro. Till dig gråhåriga man som stod vid bankomaten och hjälpte till vill jag säga att det känns skönt att du finns i Sandviken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons