Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara pengar – prata med varandra!

Annons

När kommer politiker, trafikansvariga, de som de facto berörs av framförandet av fordon på våra vägar, att samarbeta? Framför allt bör de som kör stora och tunga fordon frågas ut först. Det är de som har svårast att köra säkert i trånga utrymmen. När man planerar en trafiklösning ska, jag säger ska, bussförare eller ansvarigt skyddsombud tillfrågas av de som ska bygga. Ledvagnar har märkliga egenskaper som kräver vissa vägval, likväl som boggiebussar har överhäng både bak och fram som är svåra att kontrollera på ett säkert sätt vid kurvtagning. De har alla backspeglar som gärna tar emot stolpar och skyltar som står både för nära och i fel höjd. Hur svårt kan det vara att skippa prestigen och börja samarbeta för allas våra bästa? Och det gäller allt, från refuger, hastighetsreducerande gupp, rondeller, skyltning och så vidare.

Kommunpampar, trafikplanerare, skyddsombud för kollektivtrafiken och andra involverade. Ta kontakt med varandra och börja samarbeta. Ett enkelt sätt att spara pengar för alla, är att prata med varandra om vad vi kan göra för att få ett bättre vägnät och skrida till verket efter.

En krossad backspegel kan kosta över 10 000 kronor och att förändra en felaktigt byggd refug kostar skjortan. Vad kostar en sittning med alla ombord? Spara pengar, prata med varandra!

Lars Rios

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons