Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenebergsparken ska utvecklas

Annons

SVAR TILL

Stenebergsparken ska inte förstöras utan rustas. Redan nu är den tryggare att vistas i och promenera genom tack vare bättre belysning och klippning och utglesning av skymmande buskage och häck.

Arbetet med trädvård pågår samt planering av en utbyggnad av lekparken med vattenlek och andra stimulerande lekredskap. Minigolfens område kommer att förbättras.

Den uttjänta scenen är riven och ska ersättas med en ny som ska anpassas till parken och den omgivande miljön. I senaste numret av tidningen ”Vi på Brynäs” finns en notis med en bild av en modell till scenen. Den ska inte ta de populära gräsytorna i anspråk, tvärtom kommer dess utformning och placering att förstärka värdet av gräsytorna. En ny scen blir basen för ökade musikaliska upplevelser och en mångfald av scenframträdanden.

Den kvarvarande servicedelen av den gamla scenen med toalett, vatten och förråd kommer att ersättas och placeras på en mer lämplig plats.

Den gamla Stenebergsgrillen är numera riven och det röda tegelförrådet saneras för att kunna ingå i ny kommersiell satsning.

Hur vi ska komma tillrätta med vandaliseringen är en fråga för oss alla, och av särskilt intresse för boende och verksamheten i den närmaste omgivningen. Här måste vi sätta vår kloka ihop och skapar motivationen för att skydda parken. Till exempel: Hur håller vi bassängen ren från skadliga föremål?

För närvarande har vi inga investeringsmedel till förfogande. Att du, kära Jennie, har hört talas om 2 miljoner för scenbygge, ger hopp.

Vårt gemensamma intresse av att skydda parken och bygga på allt det vackra som finns där, räcker nog för att stärka arbetsgruppen i dess ansträngningar. Vi ses snart igen i parken och tack för ditt engagemang.

arbetsgruppen för Stenebergsparkens utveckling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons