Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa droghandeln på Vasaskolans gård – lås grindarna

Annons

För två år sedan öppnades Vasaskolans skolgård dygnet runt efter att ha varit låst i över 20 år på nätter och helger. Det nya skälet till att låsa upp skolgården var att Gävle kommun planerade att använda parkeringsplatsen till nattparkering, för att kommunen skulle kunna tjäna några extra kronor.

Ganska snart blev skolgården åter en plats för droger och avföring, precis som för 20 år sedan. Kommunen reagerande nu ganska snabbt och satte upp några starka lampor för att skrämma missbrukarna, men inga är lyckligare än just dessa. De ställer sig i lampornas sken nu när det börjar bli mörkare för att lättare kunna förbereda sitt missbruk.

När som helst under skoldagen kan drogförsäljare dyka upp och flera har avvisats av lärare. Rektor kan inget göra då beslutet om att låsa upp ligger högre upp i kommunens hierarki.

Förutom droger och avföring och efter att polisanmälningar gjorts har skolans buss vandaliserats, grindar har rivits upp, bänkar slagits sönder och cyklar stulits och slagits sönder.

Förhållandena på skolgården är ett arbetsmiljöproblem både för elever och personal, när allt fler obehöriga personer uppehåller sig där. Misär är ordet!

Så frågan till ansvariga politiker är: tycker ni att det är rimligt att elever på en kommunal skola skall skall utsättas för öppet missbruk, drogförsäljning och personer som gör sina behov offentligt på skolgården? Kan ni bortse från denna verklighet för att få in lite parkeringspengar i centrum?

Lås Vasas grindar igen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons