Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortorget behöver inte ändras

Beträffande Stortorget. Det här är nostalgi i dag. Jag var med 1974 när Stortorget bebyggdes med värmeslingor och nya stenplattor. Jag är killen vid lastbilen på bilden, bilnummer 109 LBC.

Annons

Jag var med då Stortorget fick sin ansiktslyftning. På den tiden transporterade jag grusmaterial till arbetsplatsen under ledning av utsättare Picko från kommunen med två stycken skickliga kommunjobbare vid namn Kalle Hillgren och Jan Westberg. De utförde arbetet mycket bra. Jag tror nog att det inte behövdes någon ändring.

Jag var även med då Lantmäteriet byggdes, levererade grus etcetera. Även när Björsjökyrkans församlingshem byggdes var jag med, med mera.

Ett vackert minne har jag då hösten var regnig och det var blött i marken. Jag körde på övertid på kvällen, det var mycket jobb på den tiden. Kom ihåg att jag körde åt AVB, jag körde fyllnadsmassor på I 14-området långt ut i skogen och körde fast, det började samtidigt att mörkna snabbt. Klockan blev 20.00 på kvällen och ingen kommunikation med omvärlden, allt var tyst.

Räddningen utgjordes av en motorpluton från I 14 med rustmästare Börje Falk som kom till undsättning med sitt manskap, de vinschade upp mig och bilen så jag kunde åka hem.

En fråga till våra kommunpolitiker. Varför lägga miljoner på att förnya Stortorget när våra gator är i skriande behov av underhåll, så att finbilarna kan glida bättre med cruising på stan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons