Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna har inflytande över förändringsarbetet

Svar till signaturen ”M”, Arbetarbladet 7 april:
Den situation som ”M” beskriver i sin insändare 7 april med bortfall av kurser i förskollärarutbildningen är orsakat av en omläggning av utbildningen.

Annons

Det allmänna utbildningsområdet och inriktningarna ges i en annan ordning. Omläggningen syftar till att ge förskollärarutbildningen vid Högskolan bättre kvalitet, progression och struktur.

Det är lärarutbildningsnämnden – där även representanter för studenter finns med – som fattat dessa beslut. Studenterna har haft och har alltjämt inflytande på det förändringsarbete som sker.

Redan tidigare har vi fattat beslut om ytterligare en kurs att välja bland för att tillmötesgå studenternas önskemål om valbarhet. Det handlar om en specialisering som förbereder även för arbete i skolans fritidsverksamhet. Med den specialiseringen har studenten goda möjligheter att få anställning, eftersom det i dag är stor brist på personal inom skolans fritidsverksamhet.

Vi arbetar alltid för studenternas bästa och ställer gärna upp med fler valbara kurser. Den studentgrupp som skrivit insändaren får mycket gärna kontakta mig.

De ämnen som efterfrågas i insändaren är bildpedagogik och drama. Tidigare har vi erbjudit en kurs i drama som didaktisk metod. Om det är den kursen som efterfrågas, får vi försöka att hitta en lösning. Att det är möjligt att läsa specialiseringar vid andra lärosäten är bra. Då kan studenten verkligen välja helt fritt. Den möjligheten är till för att studenten ska kunna få den profil på sin utbildning som han eller hon själv vill.

prefekt för institutionen för pedagogik, didaktik och psykologi, Högskolan i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons