Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ert politiska ansvar på allvar

Efter valet i helgen är frågorna många och de flesta av dem verkar kretsa kring vilken roll Sverigedemokraterna kommer att spela i vår fortsatta svenska politik.

Annons

Vad alla, med få undantag, är överens om är att inte låta SD få fäste i riksdagen och att deras inflytande på alla tänkbara sätt bör stoppas.

Ingen av våra etablerade politiska partier är villiga att samarbeta med, lyssna på, eller i vissa fall ens vistas i samma rum som ett parti som i media lyfts fram som främlingsfientligt.

Huruvida Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti eller inte tål att diskuteras. Med deras partihistoria i bakgrunden samt några av deras senare utspel om bland annat språkförbud i våra skolor, är slutsatsen långt ifrån orimlig.

Det är också därför det nu är som viktigast att våra ledande partier tar sitt politiska ansvar på allvar.

Att försöka utestänga ett folkvalt politiskt parti, om än ett parti som anses vara främlingsfientligt, tillhör inte våra grundläggande demokratiska värderingar.

Det man i stället borde göra är att försöka se tillbaka på vilka faktorer som kan tänkas ligga bakom ett sådant valresultat och vad man nu i stället kan göra för att kompensera för de misstag som begåtts tidigare.

Att Sverigedemokraterna nu är en del av vår riksdag är ett faktum som övriga politiker måste förlika sig med för att kunna koncentrera sig på att utveckla det som de alla förväntas kämpa för, nämligen ett bättre Sverige.

Hur detta ska göras är självfallet upp till politikerna själva men jag är tämligen övertygad om att målet inte kan uppnås genom att förneka sin egen roll i samhällets utveckling och de problem som uppstår. Det är nämligen då partier som Sverigedemokraterna skapas och får inflytande över vår befolkning.

Martin Mattsson, Tierp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons