Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta stressen på allvar!

Annons

Kommentar till artikeln i Arbetarbladet 12 oktober ”Varnad för övergrepp mot vårdtagare”.

Blir både bedrövad och ledsen över, hur det gång på gång kvickt tas upp liknande händelser i pressen. Kommentarerna under dessa artiklar, ofta på väldigt låg nivå, gör inte saken bättre. Det verkar att en del av läsarna tycker sig själva besitta kunskapen och erfarenheter om vad arbete ”på golvet”, i många fall med dementa gamla människor, innebär i verkligheten. Varför, trots en högsta önskan att vara så professionell som det bara går i sitt arbete, gör man ändå fel? Övergrepp? Vad det med en sådan insikt denna anställda inom äldreomsorgen gick in i demente vårdtagarens rum, för att göra kvällsinsats? Kan inte tänka mig det. Kanske till och med för att undvika större tumult och oro hos de andra på avdelningen, var hon/han tvungen att agera som hon/han gjorde? Att be en annan arbetskamrat att ta över när man känner att man inte klarar av situationen, är inte så lätt alla gånger. Särskilt inte på kvällarna och ändå mindre med helgbemanning. Vad så rådde den kvällen framkommer inte i artikeln.

Utredningen i all ära, men i rädsla att mista sitt jobb väljer en del att inte säga någonting, ångra vad man har gjort och bara hålla med. Bortförklaringar? Är det vad man förväntar sig av den anställde under en utredning? Skrämmande!

Ska inte stressen och underbemanning på arbetsplatser bland gamla och dementa tas på största allvar? Tydligen inte. Huvudsaken att man har lyckats spara några miljoner inom Sandvikens kommun genom nedskärningar bland personalen. När småincidenterna inträffar, då är det väldigt ”tacksamt” att ha en underdånig, tyst, trött och maktlös personal på golvet till hands för att kasta ”skit” på.

 

Observatör från insidan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons