Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för den käftsmällen!

/


Vi, alla undersköterskor, som i dag arbetar närmast patienten har inte den arbetsmarknad i Sverige som sjuksköterskor har.

Annons

Vi kan inte dra i väg till Norge eller andra sjukhus. Vi har lika dålig lönerevidering och dålig arbetsmiljö. Eva Tjernström (S), i dagsläget har du dina flesta sympatisörer i LO-yrken, hur tänker du?

Undersköterskor gör också nätter, kvällar och dagar blandade i en väldig röra.

Och inte minst i dag ligger vi ofta 15 000 kronor lägre på just dessa akuta vårdavdelningar, så i december ska vi ligga 45 000 kronor lägre i månadslön!

Och i sommar, med sommarens morot, cirka 30 000 kronor mindre.

Eva, hur tänker du att arbetsglädjen för oss undersköterskor som lägger ner lika mycket energi i vårt arbete närmast och för våra patienter ska bli. Är detta ett jobb av dig som socialdemokratisk regionpolitiker att få bort undersköterskor i akutvården. Säg det då rakt ut i stället för att göra en väldigt orättvis arbetsmarknad för oss anställda i Region Gävleborg. Missunnar inte alls sjuksköterskorna högre lön det är de värda Men, Eva, du har glömt bort en yrkeskår som är stolt och vill arbeta närmast patienterna. Vi sliter på golvet!

Årets lönerevision ger cirka 550 kronor per individ. Men det är ingen garanti att få den löneförhöjningen. Det är ofta undersköterskan som har förrådansvaret eller något annat utanför patientarbetet, och den undersköterskan som är närmast patienten får cirka 400 kronor i månaden i lönelyft. Så har det sett ut i flera år för undersköterskorna. Detta skapar oro!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons