Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack, Gävle, för all konst!

Varför blir man så upprörd över ett konstverk undrar jag. Jag tillhör dem som varje dag åker förbi flera rondeller i Gävle och tycker att det är fint med utsmyckningen.

Annons

Priapos trädgård vid infarten till Gustavsbro är väl rolig att titta på. Varför blir så många ilskna? Jag tycker att det är fint med offentlig konst och att Gävleborna ska vara stolta över att man vågar köpa in ny konst. Tänk vad tråkigt det skulle vara om man bara hade stenläggning och ingen utsmyckning.

Att påstå att skolan behöver pengarna är väl inget att tänka på. Det vet väl alla Gävlebor att i kommunens budget har man en liten procent avsatt till konst. Dessa pengar skulle inte hjälpa skolan mycket.

Jag tycker att vi ska vara stolta över att vår kommun vågar satsa på ny konst, som ”De fem elementen”, ”Priapos trädgård”, den fina rondellen vid Bönakrysset med flera. O, vad fint det är en mörk kväll när man är på väg hem, då lyser vattendroppen så fint som Gävle vatten skänkt.

Den som tycker att bilen inte passar vid kyrkogården. Ja visst kan den ge en tankeställare om vad som händer om man kör rattfull eller för fort. Men det är väl inte fel. Konst ska väcka känslor!

Tack Gävle kommun för att ni ger oss ny konst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons