Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage Erlander skulle vända sig i sin grav

/

Annons

Så här behandlas de sjukskrivna av Försäkringskassan i Gävle:

Om de inte godkänner en läkares sjukintyg drar de in de sjukas försörjning med kort varsel och de får två alternativ: Gå tillbaka till ditt gamla jobb eller sök annat på Arbetsförmedlingen.

Vilken arbetsgivare vill anställa någon som är sjukskriven? Faller det inte på sin egen orimlighet?

Nästa alternativ: Socialen. Då måste de först göra sig av med sina tillgångar som en insatslägenhet eller hus som de kanske mödosamt förvärvat.

Försäkringskassans chef säger att det är ett rättssäkert system med omprövning och förvaltningsrätt.

Då tar det 20 veckor för omprövningen. Ett effektivt sätt att svälta ihjäl den sjuke på. Överlever han mot alla odds kan det gå som för en dam i Ockelbo som fick rätt mot Försäkringskassan i förvaltningsrätten men 40 000 kronor i restskatt sedan hon betalat socialen.

En 26-årig kontorist kan utan vidare underkänna en läkares intyg och bedöma att en sjukskriven är arbetsför. Det är dagens sanning.

Om inte läkare går på Försäkringskassans utbildning hur de ska fylla i deras blanketter är de förmodligen svartlistade av Försäkringskassan. De anses inkompetenta eftersom de inte kan fylla i deras formulär. Otroligt men sant. De sjuka blir offer i denna maktkamp.

Vad är det för samhälle vi lever i? Inte är det folkhemmet. Tage Erlander skulle vända sig i sin grav om han skulle veta hur Socialdemokraterna behandlar de svaga i dagens Sverige.

Maktmissbruk och girighet har tydligen blivit ledstjärna i det som synes vara dårarnas paradis.

Vanja Palm

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons