Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänd vanliga glödlampor och ljus

Annons

Snart är det väl dags att ”serva” snöskottningsredskapen och inse att snö och kyla väntar runt hörnet nu. Jag har hört sägas att om och när det blir mycket rönnbär så kommer det att bli mycket snö, särskilt om de sitter högt – tror jag. Men vi får väl hoppas att det inte blir så kallt och inte så mycket snö heller.

Även om dagarna är ganska långa nu kommer mörkret mer och mer att få övertaget. Var och köpte 24 vanliga 60-watts- lampor i går också. Det blir ju leveransförbud för sådana ”vanliga” 60-watts-lampor 1 september och jag har, sedan tidigare, försett mig med sådana och starkare också innan de slutade säljas.

Rena vansinnet med dessa ”låg-energi-lampor” tycker jag.

Vanliga lampor ger ju värme ifrån sig också.

Varje vanlig lampa är ju som ett litet element. Det går ju att känna med handen att de värmer. Så enkelt är det och – till synes – men ändå så svårt att förstå. De ger ifrån sig värme i förhållande till sin styrka –från 15 watt och uppåt. Den här hösten och vintern kommer det bara att finnas vanliga lampor med upp till 40 watt styrka att köpa i affärerna – då deras lager av 60-wattslamporna har tagit slut.

Själv har jag inte någon ytterbelysning tänd då det inte behövs.

Utomhus går ju lampornas uppvärmning till spillo – ut i rymden.

Det finns ju även ett annat slag av mörker, det som kanske skulle kunna kallas hopplöshetens mörker. Tänker då på dem som kämpar och har ont och värk.

Våld, vilket uppstår påtagligt ur och från det onda mörkrets makter. I försök att undanröja sådant mörker tänds ofta ljus. Ljus som även värmer.

Må vi också tända ljus som skiner upp och värmer tillvaron, tillintetgörande våldet och ondskan i hela vårt samhälle och i hela vår värld.

Tolle Lege

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons