Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk över hur ni beter er vid laxfisket i älven

SVAR TILL ”Lillnicklas föräldrar”

Annons

10 januari

I somras hände något vid mitt kära hemmavatten Älvkarleby som fick mig att må riktigt dåligt. Och det var nog inte bara hos mig som det väckte starka känslor. En av älvens profiler, tillika min vän sedan snart fem år tillbaka, hade blivit mer eller mindre påhoppad och tillsagd att fara åt helvete, på grund av sitt handikapp.

Minns inte i detalj vad som sades till honom men det var sådana tillmälen ingen ska behöva höra! När jag fick höra talas om detta fick jag en klump inombords då jag insåg vilka sjuka människor som finns mitt ibland oss när vi utövar vår favoritsysselsättning, nämligen laxfisket vid älven.

Flera av oss försökte få fram vem det kunde vara som betett sig så illa. Dessvärre kom vi aldrig fram till vem det var som betett sig så här illa mot vår vän och fiskekompis.

Mycket av detta bottnar i den svenska avundsjukan, vilken är en varböld utan dess like i vårt samhälle. Har råkat ut för den vid ett flertal tillfällen själv. I vårt land ska man inte vara offentlig och sticka ut. En riktigt trist inställning tycker jag!

Nåväl, tillbaks till historien om min kompis. Efter denna händelse märktes det att han inte hade samma ro i kroppen som tidigare när det gällde att kämpa för de få laxar som ville fightas den gångna sommaren. Han frågade ofta hur länge jag skulle fiska, om jag skulle vara kvar på samma fiskeställe och så vidare.

Det märktes tydligt att det som den här personen slängt ur sig mot honom satt djupa spår, och att oron fanns kvar utifall han skulle dyka upp igen.

Vart vill jag då komma med detta? Jo, det är dags att vi tittar på hur vi själva beter oss mot våra medmänniskor när vi besöker vårt fiskevatten samt att vi sätter ner foten när vi ser dumheter som den jag just beskrivit.

Hur som helst så kommer jag att ställa upp för min vän och andra som far illa vid vattnet, det ska inte ens behöva förekomma. Och jag hoppas att fler tänker över sitt beteende när man rör sig utmed vattnet.

Tony Berggren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons