Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på att idrott förbrödrar

Annons

I England med flera länder i Europa har man sedan länge insett hur betydelsefullt tillkomsten av nya funktionella idrottsarenor är för hela samhället med utvecklad infrastruktur, mötesplatser, jobbgarantier och framtidstro som följd. Rent socialt och även ekonomiskt (jag tänker på våra skattepengar) måste det ju vara oerhört betydelsefullt att till exempel våra ungdomar har en mötesplats med idrottslig anknytning, där man också naturligtvis kan anordna konserter av alla slag och där man får leva ut sina känslor, träffa människor med liknande intressen samt att man kanske också idrottar eller utövar musik där själv.

Jag anser att man med en satsning på byggande av idrottsarenor och idrottshallar slipper mycket av buslivet och förstörelsen på allmänna platser ute i samhället. Det har ju visat sig i alla tider, idrotten och musiken förenar och förbrödrar över alla gränser.

Därför är det så oerhört viktigt att vi nu här i Gävle tar den chans vi fått när en extern partner erbjuder ett sådant bra alternativ med en finansierad helt nybyggd fotbollsarena med tillhörande hotell och konferensutrymmen.

Om man sedan binder ihop allt detta med Konserthuset blir det en fantastisk mötesplats för alla, helt unik i sitt slag i Sverige med närhet till innerstaden. Den stad som möjligtvis i det fallet kan konkurrera är väl i så fall Göteborg med sin nybyggda fotbollsarena.

När för en gångs skull den absoluta majoriteten av våra folkvalda politiker i Gävle är inne på att riva och bygga helt nytt måste ju detta få råda.

Sanningen med dessa bakåtsträvande läktarkramare är ju den att de sällan eller aldrig går på matcherna och vet väl egentligen bara hur sittplatsläktaren ser ut från baksidan. De vet inte att man både sitter illa och inte ser stora delar av planen på sittplatsläktaren. Sanningen måste ju vara att en läktare är till för publiken.

Det är ju också allmänt känt bland alla övriga lag i fotbollsallsvenskan samt deras besökande supportrar att Strömvallen med nuvarande standard och faciliteter inte alls på något sätt håller måttet i fråga om bekvämlighet och gemytlighet, varken för spelare eller besökare.

Toalettbesök, fika eller en matbit strax före matchstart eller i halvtid går inte ens att tänka på i och med att det knappt finns några toaletter av ens ordinär standard samt att irritationen blir väldigt stor bland de övriga på framför allt sittplatsläktaren när man går iväg eller kommer under spelets gång, i och med att man skymmer sikten för så många.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons