Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på oss i Hofors också

Annons

När vi som vanligt hade tömt vår av reklam fullproppade postlåda och ögnat igenom alla erbjudanden, blev vi en dag frestade till att åka de fem milen från Hofors till Valbo köpcentrum (enkel resa), för det vi behövde var så billigt.

Efter en halv dag på ”Köpis” var det lunchdags och vår relativt stora familj (fem personer) skulle äta, på Sibyllabaren. Men det blev dyrt, i alla fall jämfört med karlen framför oss i kön. Vi fick betala vad som stod på skyltarna, men han fick två portioner för priset av vad en kostade. Alltså halva priset! För han lämnade en rabattcheck!

Givetvis ifrågasatte vi vad skillnaden var, personalen svarade att rabattcheckar skickas ut med posten. Men bara till hushållen i Gävle och Sandviken!

Vi undrade om det inte fanns rabattcheckar som vi kunde få där av personalen, men fick veta att det hade de haft men slutat med.

Alltså ”som grädde på moset” fick vi som hade kostat på oss en Valboresa på tio mil, betala dubbla priset mot vad stadsborna i Gävle och Sandviken behöver betala.

Man måste alltså bo nära Sibylla för att få rabatt på maten! Är inte det diskriminering av Hoforsborna? Eller är det så att Sibylla har någon sorts miljöpolicy och får bidrag för att inte locka Hoforsfamiljerna till att åka bil till Valbo och släppa ut avgaser? Om så är fallet borde väl de övriga näringsidkare på ”Köpis” som skickar ut sina reklamblad, även till Hofors, protestera och kanske sluta med det...

”Handla på hemmaplan” säger Hofors köpmän. Det får bli så i fortsättningen. För vi Hoforsbor ska tydligen icke göra oss besvär att åka till Valbo för att försöka ta del av reklambladens erbjudanden. I stället får vi som tack för besöket betala mer...

Diskriminerad Hoforsfamilj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons