Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk till innan ni har sex!

Annons

Folk vet att ett liberalt sexliv kan ge upphov till nya individer. Om man inte vill riskera att bli far eller mor så får man helt enkelt ta individuellt ansvar för det. Det borde vara en självklarhet för alla att sex kan leda till barn hur väl skyddade man än anser sig vara och då kanske folk skulle tänka till lite extra innan de har sex? Så att de kanske älskar sin partner, vill leva med sin sexpartner, har diskuterat barnfrågan med sin sexpartner. I stället har vi idag ett samhälle där folk i allmänhet ser fri sex som en rättighet och män som antar att kvinnor går runt och skyddar sig mot graviditeter stup i kvarten. Har de helt glömt att det finns könssjukdomar också?

Jag blir så trött på tendensen av kärlekslöshet jag ser i vårt samhälle, där många ser sex som en slit och slängvara, men kärlek som något jobbigt och ouppnåeligt. Folk uppfostras in i den typen av mentalitet till stor del för att sex blivit en slit- och slängvara. Vem kan längre lita på den andras värme, affektion och stöd genom livet?

Jag ser det som baksidan av den ”sexuella revolutionen”. Det var inte alls bättre förr, men samma gamla patriarkala känslomönster finns kvar, men nu ser mannen sig som ett offer också! Vill mannen ha fri sex utan att få barn kan han sterilisera sig! Jag blir rädd när jag hör män som inte säkert kan säga att han älskar sitt barn. Skyddar man sig inte individuellt, så kan ett barn bli till! Det handlar inte om att skuldkänslor ska leda till föräldraskap, det handlar om att det borde ses mer som regel än undantag att barn blir till vid sex. Då kanske pappor känt att det var fullkomligt naturligt att man älskar sitt barn och tar hand om sitt barn!

Ta ansvar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons